Det finnes en god del forskning som direkte eller indirekte viser effekten av healing. Vi kan nevne for eksempel alt det vi vet om Placebo-effekten. Dette er kanskje den meste dokumenterte vitenskapelige effekt vi kjenner. Igjen og igjen dukker den faktoren opp at personene leget seg selv, uten hjelp fra verken medisin eller behandling. Det pussige er at vi ofte hører Placebo-effekten omtalt litt sånn nedlatende, og rent faktisk er det underlig at det nesten skal være litt sånn at man strøk litt i vitenskapstesten eller testgruppen når man ikke visste bedre enn å bli helt frisk og symptomfri og «trodde» man fikk medisin. Hadde det ikke vært enda bedre om personen hadde hatt vett til å forbli skikkelig dårlig… slippe å «drite» seg ut ved å bruke menneskenes vidunderlige selv-healende egenskaper… Dette er satt veldig på spissen, men det er mildt sagt forbausende at vi ikke bruker mer ressurser på å forsøke å bruke denne effekten i vår vanlige medisin, da de gang på gang påviser den som reell!!!
-Vi har lenge tatt til orde for at vi burde introdusere den internasjonale Placebo-dagen, der vi alle kunne feire det faktum at vi faktisk er selv-healende individer. Da kunne vi gått rundt i T-shirter som sier «Go, Placebo, Go!» eller «Jeg digger Placebo» eller noe lignende. Vi ser det kanskje blir noe drøyt, men det er noe til ettertanke her.

Beviser på healing

Foruten dette finnes det mye konkret vitenskap. Dr. William Tiller, som er professor emeritus ved Standford Universitetet, har gjort mengder med studier og forskning som dreier seg om menneskenes evner. Han har blant annet utviklet en spesielt sensitiv Geigerteller som kalles en Intention Imprinted Eletrical Device (IIED) og en slik IIED maskin kan brukes til å måle med ekstrem nøyaktighet. Det blant annet dr. Tiller har påvist er at hendene til healere som Reiki-mastere og andre svært kompetente healere har energetiske egenskaper som viser at de øker energien hos de som blir healet. Hendene deres utstrålte frekvenser av infrarød stråling tilsvarende 1-4,5 mikroner i bølgelengde. Dr. Tiller har i tillegg påvist at mennesker kan, med sin frie vilje og bevissthet påvirke energien rundt seg.

Washington d.c. forsøket

Det kanskje mest eksepsjonelle tilfellet av forskning rundt effekten av meditasjon og healing skjedde i Washington DC. I et forsøk på å gjøre et spirituelt tiltak i forbindelse med den svært høye kriminaliteten i Washington DC, bestemte 4000 utøvere av transcendental meditasjon fra 62 forskjellige land seg for å meditere for å senke kriminaliteten i DC. Et uavhengig råd på 27 personer skulle overvåke prosjektet. Rådet besto av kriminologer og sosiologer fra de ledende universitetene, representanter fra politi og myndigheter i distriktet. Det man ønsket var å måle hvorvidt en stor gruppe mennesker ville være i stand til å påvirke statistikken over voldelig kriminalitet kun ved hjelp av meditasjon.
Statistikken var bygget på FBIs egne definisjoner og var godt dokumentert, og omfattet både mord, voldtekt, umotivert vold og ran. Man regnet seg også frem til nødvendige vitenskapelige variabler som været; temperatur, fuktighet, nedbørsmengde, og antall timer sollys, de tok hensyn til forandringer i politiets anti-kriminalitetsarbeid og forbyggende arbeid, tidligere kriminalstatistikk ble innhentet og dette ble også sett opp mot omliggende byers statistikk.

Hva skjedde når 4000 mediterende mennesker mediterte på lavere kriminalitet i Washington DC. Det endelige resultatet landet på en nedgang i kriminalitet på ca 25%!!! Politimesteren i DC uttalte forbløffet at han hadde trodd det skulle full snøstorm til for å komme i nærheten av slike tall.

Intensjon

Healing som virkemiddel har med intensjon å gjøre. Så også her vil mennesker som velger et åpent sinn oppleve bedre resultater enn de som er lukket. Men det er ikke eksklusivt slik at du er nødt til å tro på dette for å få effekt. Det er utallig dokumentasjon på healing-mirakler utført på mennesker med sterk skepsis og uttalt motstand. Det er selvsagt vanskelig å nekte for det faktum at healing virker når du har blitt helt frisk av noe og legene klør seg i hodet, men det hjelper alltid å velge å ha en åpen holdning for å nyte godt av de fantastiske evnene til å lege seg selv som menneskekroppen har tilgang til.