At energien i hvordan vi har det rundt oss direkte påvirker vår velvære, er vel etter hvert utenfor enhver tvil. Vi har det rent biologiske; vi kan bli syke av å bo i hus som har trekk, råte, mugg og sopp etc. men det er faktisk også et energetisk aspekt i hvordan energien er rundt oss. Vi må ofte til Asia og den østlige tradisjon, for å se hvordan dette med vår fysiske space blir påvirket av energier. Vi trenger ikke gå lenger enn til Feng Shui tradisjonen, som vi ser at mer eller mindre finnes i alle vestlige land etter hvert. Behovet for å «organisere energien» i rommene vi ferdes i og oppholder oss i til daglig ser ut til å bli større og større. Vi leser stadig om store, multinasjonale konserner som benytter seg av nettopp Feng Shui i bygging og innredning av sine hovedkvarter og kontorlokaler.

Også boligen kan tappes for energi

Noen ganger blir energien i boliger og rom der mennesker oppholder seg veldig mørke og dystre og blir det lav nok energi så begynner man å mistrives. Dersom du noen ganger har opplevd å komme inn i et rom der noen akkurat har hatt en skikkelig krangel, så ligger det ofte en sånn litt ubehagelig «eim» i rommet. Det kan være vanskelig å sette ord på, men det dreier seg om at luften blir tykk og tett og det kan føles både ubehagelig og klaustrofobisk. Man har også utallige fortellinger om hus det spøker i, «haunted houses» eller hus hvor mennesker blir redd av å være.
Rent faktisk så kan dramatiske hendelser være så store energimessige utladninger at hendelsene nærmest blir «fotografert» inn i atomene i veggene. Dette kan skje ved en alvorlig forbrytelse eller svært sterke emosjonelle utladninger. Opp i all tid har man hatt historier om dette, og rent instinktivt tror vi de fleste av oss ville styrt unna å kjøpe et hus der for eksempel en person hadde blitt brutalt drept. Dette kan argumenteres mot logisk, og hadde det vært slik at menneske bare var logikk og rasjonale (slik mange skeptikere mener) så hadde vi gladelig benyttet oss av en drapsrabatt på et hus med en grusom historie. Men dette er ikke tilfelle. Her kommer instinkter og intuisjon inn, og vi ser mennesker viser sterke negative følelser mot slike omstendigheter som kan være «motstridig» rå logikk og rasjonale.

Trivsel

Men man behøver ikke gå så langt, det er mange ganger registrert av garvede eiendomsmeglere med lang fartstid, at helt forunderlig er det lettere å få entusiasme og kjøpevillighet i leiligheter der det nyforelskede paret skal videre til noe større på grunn av familieforøkelser –eller lykkelige omstendigheter, som vi kaller det, en helt identiske objekter der paret selger fordi de har et opprivende brudd med masse krangel og hat. Dette oppleves igjen og igjen, selv om menneskene som går på visning ikke vet noe om forhistorien til de som selger. Man sier at boligkjøp er et kjøp man i bunn og grunn gjør med følelsene, og at selv om alt det fysiske og økonomiske og «rasjonelle» passer inn, så vil vi ved visning kjenne om vi ønsker å bo der. Vi vil kjenne om vi får kjemi med boligen og rommene.
Vi er faktisk spesielt opptatt av å ha det fint rundt oss i Norge og topper statistikken på det å bruke penger på hjemmet. Men er energien dårlig, kan vi pusse opp så mye vi orker, men det er ofte dette ubeskrivelige som «mangler» allikevel. Kanskje det her vil være på sin plass å vurdere energien i boligen.